Kávovary Jura 🇨🇭
Nejprodávanější
Značky
Druh kávy
Umístění
31 druhů nápojů, SWEET FOAM - ochucené mléko v celém obsahu libovolným sirupem, mlýnek P.A.G.2. s možností nastavování hrubosti mletí pro každý nápoj zvlášť, Coffe eye - snímač...
Běžná velikost, 5 druhů nápojů, 16g jednotka, Impulzní extrakční proces P.E.P.® Pro milovníky černé kávy. Mašina vhodná i do menších kanceláří a samozřejmě do domácností.
11 druhů nápojů, mléčné speciality, TFT display, Impulzní extrakční proces P.E.P.®, Mašina vhodná i do menších kanceláří a do domácnosti.
17 druhů nápojů, mléčné speciality jedním stiskem, velký TFT display, Čištění mléčných cest jedním stiskem, mlýnek P.A.G.2. s možností nastavování hrubosti mletí pro každý nápoj...
Klíčové technologie
JURA P.E.P. - impulzní extrakční proces
Příprava dokonalé kávy není pouze souhra náhod, ale jedná se o celý proces správně načasovaných a precizních úkonů. Jedním z nich je také proces předspaření, který je ovlivňován mnoha faktory. Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©) je odpovědí pro všechny znalce a milovníky kvalitního espressa. Díky tomuto systému dochází k uvolnění maximálního aroma a chuti, a tak z každé kávové směsi získáte jen to nejlepší. Na tento systém navazuje impulsní extrakční proces (Pulse Extraction Process – P.E.P.®), při jehož vývoji čerpal inovační leader JURA inspiraci od nejlepších světových baristů. Výsledkem je revoluční technologie, která optimalizuje dobu extrakce.
Spařovací jednotka je srdcem každého kávovaru. I proto se kávovary JURA pyšní její variabilní variantou, která má kapacitu až 16 g pomleté kávy a zajišťuje tak ideální podmínky přípravy za všech okolností. Můžete si sami nastavit množství kávy, která projde spařením, a to v rozmezí 5 až 16 g. Celý proces extrakce se používá k získání maximální vůně i při velmi malých kávových specialitách, jako je ristretto nebo espresso. A to dokonce při přípravě 2 šálků najednou. Kávu si tak můžete přizpůsobit svému osobnímu vkusu.
JURA mlýnek Aroma G3
JURA zdokonalila proces přípravy kávových specialit. S vícestupňovým mlýnkem AromaG3, který v sobě mají zabudovaný vybrané kávovary JURA, je zajištěno ideální pomletí kávových zrn. Ta jsou namleta vždy čerstvě a přesně podle Vámi nastavené jemnosti, která má vliv na chuť a aroma vyrobené kávy. Čím jemněji je káva namleta, tím intenzivnější je její výsledná chuť.
Design mlýnku je dílem moderní techniky. Řezné hrany svým počtem, tvarem a úhlem zkosení zajišťují maximální efektivitu mletí a zachovávají co nejvíce aroma. Zároveň se vyznačují malým opotřebením, vysokou odolností a dlouhou životností.
Připravte si kávu přesně podle Vašeho přání, a to za poloviční dobu mletí oproti původním použitým mlýnkům. Navíc bude Vaše káva připravena VŽDY Z ČERSTVĚ POMLETÝCH KÁVOVÝCH ZRN!!!
Technologie pro přípravu jemné mléčné pěny
Pro přípravu lahodné kávo-mléčné speciality potřebujete nejen kvalitní kávovou směs, ale také nadýchanou mléčnou pěnu. Ale jak na to, když zrovna nesedíte v kavárně, kde by Vám přesně takovou pěnu dokázali připravit? Většina kávovarů to neumí - kávovary JURA ano! A co to vlastně mléčná pěna je?
Dokonalá mléčná pěna se skládá z obrovského množství mikrobublinek vzduchu, které jsou přichyceny na molekulách mléka. Čím menších vzduchových bublin docílíte, tím jemnější a krémovější pěny dosáhnete. V mléce navíc při napěňování dochází k reakci mezi vzduchem a obsaženými bílkovinami, tuky a cukry. Všimli jste si někdy lehce nasládlé chuti napěněného mléka? K tomu dochází přivedením tepla a vzduchu, které zapříčiní, že se laktóza v mléce začne štěpit na jednoduché cukry a ty lehce pozmění chuť mléka.
Další podmínkou pro dokonalou pěnu je použití čerstvého a dobře vychlazeného mléka (cca 8 °C) s vyšším obsahem tuků (minimálně 3,5 %). Při použití odtučněné varianty dokonalé pěny nikdy nedocílíte. Pokud si tedy chcete vychutnat opravdu lahodné a krémové cappuccino nebo latte macchiato, zapomeňte alespoň na chvíli na diety. Slibujeme, že Vám to chuť kávy vynahradí.
V současné době už ani nemusíte spěchat do kavárny nebo se trápit s ručním šleháním mléka – kávovary JURA disponují tryskami, které Vám připraví nebývale nadýchanou pěnu stiskem jednoho tlačítka. A v porovnání s konkurencí je mléčná pěna opravdu dokonalá! Trysky mají dvě oddělené komory, ve kterých je mléko zpěněno hned dvakrát, a proto bubliny popraskají, pěna se zpevní a stane se extrémně jemná. Tři bary ve výpusti trysky navíc zaručí to, že se pěna do šálku naleje pomalu a rovnoměrně. Díky tomu si i doma dokážete připravit mléčnou specialitu jako od baristy. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude latte art.
Inteligentní vodní systém (I.W.S.)
Inteligentní vodní systém (I.W.S.®) automaticky rozpozná filtr
Vodní filtry JURA CLARIS Smart a CLARIS Pro Smart přinášejí převrat v oblasti filtrace vody. Pomocí moderní technologie RFID (Radio-freqency Identification = identifikace založená na rádiové frekvenci) je zajištěna plná komunikace mezi plně automatickým kávovarem a filtrem. Kávovar samotný zaznamenává, zda a jak často je filtr používán a automaticky spouští odpovídající režim. Pokud dochází k vyčerpání dané kapacity, přístroj na blížící se výměnu filtru sám upozorní.
Vhodný pro vodu z každého vodovodu
Dobrou kávu netvoří jen kvalitní kávovar a dobrá kávová směs, ale také voda, která musí být v perfektní kvalitě. Voda však obsahuje také chlór, stopy těžkých kovů a dalších nežádoucích látek, které dokáží ovlivnit výslednou chuť kávy. Filtry JURA CLARIS zachytí ve vodě nežádoucí látky, zatímco důležité minerály a fluoridy v ní ponechá. Filtry jsou umístěny přímo ve vodní nádržce a pokaždé filtrují pouze požadovanou porci vody. V nádržce tedy nikdy nezůstává stát předběžně filtrovaná voda!!!
Filtry vyžadují výměnu za nový podle skutečného opotřebení!!!
Zatímco jiné filtry požadují výměnu vždy po průtoku určitého množství vody (např. po filtraci 50 litrů) nebo po uplynutí fixně daného období (např. po 2 měsících užívání), nové vodní filtry CLARIS Smart a CLARIS Pro Smart měníte vždy podle skutečného opotřebení.
Filtry CLARIS Smart pro nižší série kávovarů nebo CLARIS Pro Smart u vyšších řad jsou použitelné u všech kávovarů JURA, u kterých se používá filtr JURA CLARIS Blue. Filtr v tom případě pracuje na stejném principu, ale nedokáže využít výhod měřícího čipu. Inteligentní měřič je aktivní pouze u plně automatických modelů s inteligentním vodním systémem (I.W.S.®).
Díky filtrům není třeba odvápňovat
Při ohřívání vody dochází k usazování vodního kamene, což zpomaluje proces ohřevu, zvyšuje náklady na energii a z dlouhodobého hlediska může způsobit až poruchu samotného kávovaru. Vodní kámen zároveň nepříznivě ovlivňuje i kvalitu samotné kávy. Větší množství uhličitanu vápenatého dodává nápoji nepříjemnou „pachuť“ a ubírá na síle aroma kávy. Filtry CLARIS tak poskytují optimální ochranu proti usazování vodního kamene. Pokud tedy používáte do Vašeho kávovaru filtry CLARIS, nemusíte kávovar odvápňovat.
Historie společnosti
Od roku 1931 začla uvádět na trh švýcarská společnost JURA Elektroapparate AG luxusní přístroje pro domácnosti.
Jako průkopník v poli automatických kávovarů začala být JURA spolupodílcem pro domácí sektor v polovině osmdesátých let. V dnešní době společnost využívá svých zkušeností a know-how k dosažení rozvoje profesionálních přístrojů určených pro kanceláře a oblast Gastronomie.
Tradiční švýcarská značka se stala celosvětovým hráčem. Sídlo společnosti se nachází ve švýcarském Niederbuchsitenu. JURA má také zastoupení v Německu, Rakousku, Nizozemí, ve Spojených Státech, Velké Británii, Austrálii, Španělsku, Švédsku a v jiho-východní Asii vlastními prodejními organizacemi a společnými podniky. V mnoha zemích je na trhu ve spolupráci s lokálními distributory.